Cursussen & Retreats

Bevallen like a pro

Een lessenreeks van 3 momenten om je voor te bereiden op de bevalling en kraamperiode. Voor de vierde sessie over borstvoeding is er een mogelijkheid om je apart in te schrijven. Wat we absoluut aanraden als je graag borstvoeding wil geven of hier nog over twijfelt.

Hoe weet je of je arbeid begonnen is? Wat zijn weeën? Wanneer bel je de vroedvrouw of wanneer ga je naar het ziekenhuis? Wat gebeurt er allemaal in je lichaam tijdens de arbeid? Hoe kan de geboortepartner helpen? Waar wil je bevallen? Welke bevalhoudingen bestaan er? Wanneer kan je het bad in? Hoe ga je om met de pijn? Wat als het anders loopt? 

Hoe zien de eerste dagen/weken eruit met een pasgeboren baby? Tips & tricks om goed met de uitdagingen deze periode om te kunnen. Waar kan je je aan verwachten in deze eerste periode? Zelfzorg wat houdt dat in gedurende de kraamtijd?

Wanneer?

Reeks zomer 22 & 29 juni, 6 juli
Reeks herfst 28 september, 5 & 12oktober
Reeks winter: 16 & 30 november, 7 december 

Waar en hoe laat?
Kwikstraat 39A, 3078 Kortenberg (praktijk Vuurvlinder)
Van 10u tot 12u30 

Prijs
240 EUR voor de reeks van 3 sessies (per koppel)

Borstvoeding like a pro

Een perfecte aanvulling op de lessenreeks ‘Bevallen like a pro’

Hoe start je aan het avontuur borstvoeding? Of twijfel je nog en wil je wat meer informatie? Welke uitdagingen zijn er in die eerste periode? Misschien heb je al ervaring en wil je wat opfrissing? Deze interactieve sessie is geschikt voor iedereen.

Wanneer?

Zomer 13 juli
Herfst  26 oktober
Winter 14 december

Waar en hoe laat?
Kwikstraat 39A, 3078 Kortenberg (praktijk Vuurvlinder)
Van 10u tot 12u30

Prijs
40 EUR (per persoon)

Happy mom retreat

NIEUW! Zen weekendje voor zwangeren!

Hoe klinkt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en bewust tijd maken voor jezelf en je baby in je buik? Waarschijnlijk heel welkom!

Dit hebben wij voor jou gerealiseerd in een heerlijk weekend vol elementen zoals rust, voelen, ervaren, klank, beweging en creativiteit.

Het weekend zit boordevol fijne activiteiten om te genieten, tot rust te komen en verbinding te maken met jezelf, je baby, andere toekomstige mama’s en de natuur. Denk aan yoga, meditatie, massage, creatieve activiteiten zowel in de prachtige omgeving als binnen en nog veel meer

Voor meer informatie kun je ons mailen of naar onze instagrampagina gaan @happy.mom.retreat
Dit organiseren we samen met Nina-Bene van Huis van Rooi

Wanneer?
Vrijdag 20 september 19u tot
zondag 22 september 17u

Waar?
Huis van Rooi
Leuvensebaan 368,  3040 Huldenberg

Prijs
535 EUR
Inclusief 2 overnachtingen, gezonde & biologische maaltijden, drinken, tussendoortjes, activiteiten & massage

Verlies dragen

Heb je een miskraam gehad of lees je liever spontaan zwangerschapsverlies? Samen gaan we op zoek naar woorden die bij jou passen, naar symboliek voor je onzichtbaar verlies voor de buitenwereld. We maken het meer zichtbaar en tastbaard in woorden en rituelen om je gemis te verweven in je leven. Met focus op veerkracht. 

Verloor je je zwangerschap recent of lang geleden en wil je daarover graag delen, dan ben je meer dan welkom in onze kleine veilige rouwcirkel tijdens deze verbindingsmomenten. We wisselen ervaringen uit onder lotgenoten die (h)erkenning bieden voor jouw beleving. Je bent niet alleen. 

#samendragen
Begeleiding door Katleen Alen van praktijk Vuurvlinder

Wanneer?

Waar en hoe laat?

Prijs

Privé cursus

Volg je niet graag een cursus in groep, maar liever onder jullie twee of alleen? Dat kan. Dit is mogelijk zowel op locatie als aan huis. Tarieven en data op aanvraag, afhankelijk van jullie wensen.  

Laat je dragen door Elle vroedvrouwen bij het wakker worden van je kinderwens

Tijdens de zwangerschap

Bij de voorbereiding op geboorte van nieuw leven

Doorheen de kraamtijd & het prille ouderschap.

 #samendragen

Elle vroedvrouwen

info@ellevroedvrouwen.be
016/664.391

Eekhoornstraat 24 3070 Kortenberg

Privacy policy

Cookiebeleid

ontwerp © cardemom